Plněné ovesné fašírky s česnekovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
30 g plntučné kysané mléko
těstíčko
0.5 lžičky máslo
0.5 ks cibule
75 ml zeleninový vývar
0.5 lžičky mletá sladká paprika
0.5 lžíce celozrnná strouhanka
40 g hrubozrnné ovesné vločky
1 lžíce neztužený kokosový tuk
náplň
15 g gorgonzola
na ozdobu
1 lžíce petrželová nať
podle chuti
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, najemno ji nasekáme.

  2. Cibuli na másle orestujeme, až zesklovatí. Přidáme ovesné vločky a zalijeme je zeleninovým bujonem. Všechno pomalu vaříme za stálého míchání, pokud nevznikne hustá kaše. Kaši smícháme s bylinkovou solí, mletou paprikou a petrželovou natí. Dobře ji vymícháme a několik minut ji necháme odstát.

  3. Mezitím připravíme česnekovou omáčku. Kyselé mléko vymícháme metličkou dohladka. Česnek prolisujeme a omáčku ochutíme bylinkovou solí.

  4. Navlhčenýma rukama vytvarujeme z kaše fašírku. Do středu vtlačíme gorgonzolu a fašírku uzavřeme. Naplněnou fašírku obalíme ve strouhance. Plněné ovesné fašírky osmažíme v rozehřátém tuku dozlatova.

  5. Plněné ovesné fašírky podáváme s česnekovou omáčkou a přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!