Plněné ovesné fašírky s česnekovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 1 stroužek česnek 30 g plntučné kysané mléko těstíčko 0.5 lžičky máslo 0.5 ks cibule 75 ml zeleninový vývar 0.5 lžičky mletá sladká paprika 0.5 lžíce celozrnná strouhanka 40 g hrubozrnné ovesné vločky 1 lžíce neztužený kokosový tuk náplň 15 g gorgonzola na ozdobu 1 lžíce petrželová nať podle chuti bylinková sůl
Postup Plněné ovesné fašírky s česnekovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, najemno ji nasekáme.
Cibuli na másle orestujeme, až zesklovatí. Přidáme ovesné vločky a zalijeme je zeleninovým bujonem. Všechno pomalu vaříme za stálého míchání, pokud nevznikne hustá kaše. Kaši smícháme s bylinkovou solí, mletou paprikou a petrželovou natí. Dobře ji vymícháme a několik minut ji necháme odstát.
Mezitím připravíme česnekovou omáčku. Kyselé mléko vymícháme metličkou dohladka. Česnek prolisujeme a omáčku ochutíme bylinkovou solí.
Navlhčenýma rukama vytvarujeme z kaše fašírku. Do středu vtlačíme gorgonzolu a fašírku uzavřeme. Naplněnou fašírku obalíme ve strouhance. Plněné ovesné fašírky osmažíme v rozehřátém tuku dozlatova.
Plněné ovesné fašírky podáváme s česnekovou omáčkou a přílohou podle chuti.