Hovězí pečeně na červeném víně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
3 dl vývar
vývar
máslo
máslo
petrželka
1,5 ks cibule
rozmarýn
2 ks mrkev
špek
olivový olej
2 dl suché červené víno
mletý černý pepř
hovězí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Špek nakrájíme a necháme chvíli zmrazit. Kýtu nakrojíme na několika místech a prošpikujeme. Osolíme a opepříme ze všech stran

  2. V kastrolu rozehřejeme olej a maso opečeme. Po chvíli přisypeme nakrájenou cibuli. Pak přidáme snítky rozmarýnu, podlijeme červeným vínem a necháme odpařit. Zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 145 °C. Maso pečeme hodinu až hodinu a půl

  3. Mezitím si připravíme přílohu. K uvařené mrkvi nakrájené na větší kousky přidáme kousek másla, osolíme, zalijeme vývarem a necháme prohřát. Pak přidáme nakrájenou petrželku a promícháme

  4. Hovězí pečeni vyndáme z trouby, šťávu z kastrolu přecedíme a zjemníme máslem. Maso nakrájíme na plátky, nandáme na talíř, polijeme šťávou a podáváme s mrkví

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!