Hovězí plátky na feferonkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
vývar
máslo
1 lžička solamyl
2 ks kapie
4 plátky hovězí maso
1 svazek jarní cibulka
1 lžička dijonská hořčice
mletý černý pepř
4 - 5 ks čerstvá feferonka
1 lžička kořenící směs tandoori

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa očistíme, tence rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Čerstvé feferonky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou jarní cibulku usekáme najemno. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Kapie zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky

  2. Na oleji zprudka opečeme plátky masa dorůžova. Potom maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo. Na výpeku s máslem necháme zesklovatět cibulku, plátky česneku a feferonky. Pak do kastrolu vrátíme maso, přidáme koření tandoori, vše podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Asi 10 minut před dokončením pokrmu přidáme k masu nakrájené papriky a šťávu podle potřeby zahustíme máčeným solamylem

  3. Dušené hovězí plátky na feferonkách podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!