Plněné omelety recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
2,5 hrnky mléko
2 ks cibule
3 ks rajče
3 lžíce kečup
1 lžíce bylinky
2 ks chilli paprička
1 svazeček libeček
1 sklenice červené víno
1 kelímek zakysaná smetana
150 g polohrubá mouka
1 ks zelená paprika
1/2 misky sterilovaná kukuřice
250 g vepřová kýta
strouhaný muškátový oříšek
1/2 misky sterilované fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, mléko, smetanu, bylinky a špetku strouhaného oříšku smícháme a osolíme. Postupně zašleháváme mouku a vymícháme hladké těstíčko. Z něj smažíme na oleji omelety

  2. Připravíme si náplň. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na tenká půl kolečka, papriku a rajčata na proužky. Maso očistíme a nakrájíme na nudličky

  3. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibuli, která udělá proužky. Přidáme maso a restujeme, až maso pustí šťávu. Pak vsypeme rajčata s paprikou, krátce podusíme a přidáme fazolky, kukuřici, bylinky, sůl, pepř a chilli papričky podle chuti. Směs krátce osmahneme, podlijeme vínem, přidáme kečup, promícháme a dusíme doměkka

  4. Na polovinu omelety rozložíme část náplně, přeložíme a plněné omelety můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!