Kulajda s vejci recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce ocet
4 ks brambory
2 l voda
2 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
4 lžíce polohrubá mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
2 kuličky černý pepř
3 lžíce nasekaný kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolíme

  2. Když jsou brambory měkké, zahustíme polohrubou moukou, důkladně povaříme, zakvedláme dostatečným množstvím smetany ke šlehání (moje babička používala smetanu kyselou) - na smetaně nešetříme. Když použijeme sladkou smetanu, vmícháme ještě asi lžíci octa

  3. Do hotové kulajdy pustíme rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povaříme

  4. Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!