Kulajda s vejci recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 1 lžíce ocet 4 ks brambory 2 l voda 2 listy bobkový list 3 kuličky nové koření 4 lžíce polohrubá mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 2 kuličky černý pepř 3 lžíce nasekaný kopr
Postup Kulajda s vejci
Postup přípravy receptu
-
Do osolené vody dáme vařit nakrájené brambory, spoustu drobně nakrájeného kopru, přidáme bobkový list, kuličky celého černého pepře, kuličky nového koření a osolíme
Když jsou brambory měkké, zahustíme polohrubou moukou, důkladně povaříme, zakvedláme dostatečným množstvím smetany ke šlehání (moje babička používala smetanu kyselou) - na smetaně nešetříme. Když použijeme sladkou smetanu, vmícháme ještě asi lžíci octa
Do hotové kulajdy pustíme rozklepnutá celá vejce - tolik vajec, kolik strávníků - a ještě povaříme
Zdroj: Kuchařka pro báječné tchyně - Helena Chvátalová