Kulajda z Klatov recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 kg brambory 1 l podmáslí 1 lžička podravka 3 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 0,5 l kysaná smetana 2 lžíce hladká mouka 30 dkg čerstvé houby 6 - 8 ks vejce natvrdo 10 kuliček celý černý pepř 1 lžička celý kmín 1 svazek čerstvý kopr
Postup Kulajda z Klatov
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby můžeme nahradit sušenými nebo mraženými
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v osolené vodě společně s kostkami hub a veškerým kořením (kromě kopru)
Po změknutí brambor přilijeme podmáslí a zakysanou smetanu s rozmíchanou moukou. Kulajdu povaříme za stálého míchání 5 minut, pak přidáme nasekaný kopr a máme hotovo
Kulajdu z Klatov podáváme s vejci uvařenými natvrdo.