Kulajda z Klatov recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 kg brambory
1 l podmáslí
1 lžička podravka
3 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
0,5 l kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
30 dkg čerstvé houby
6 - 8 ks vejce natvrdo
10 kuliček celý černý pepř
1 lžička celý kmín
1 svazek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na kostky. Čerstvé houby můžeme nahradit sušenými nebo mraženými

  2. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit v osolené vodě společně s kostkami hub a veškerým kořením (kromě kopru)

  3. Po změknutí brambor přilijeme podmáslí a zakysanou smetanu s rozmíchanou moukou. Kulajdu povaříme za stálého míchání 5 minut, pak přidáme nasekaný kopr a máme hotovo

  4. Kulajdu z Klatov podáváme s vejci uvařenými natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!