Kulajda z naložených hub recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 3 ks vejce 4 ks brambory kmín 2 - 3 lžíce kopr 3 ks bobkový list hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání celý černý pepř 4 kuličky celé nové koření 1 sklenice nakládané houby v kyselém nálevu
Postup Kulajda z naložených hub
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na malé kostičky
Brambory společně s domácími naloženými houbami v kyselém nálevu dáme do hrnce. Přidáme asi 1/2 sklenky nálevu. Vše krátce orestujeme a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, drcený kmín, několik kuliček černého pepře, 3 bobkové listy a asi 4 kuličky nového koření. Chvilku vše povaříme a poté vklepneme syrová vejce, která nemícháme. Jen je lehce rozmělníme, aby v polévce zůstaly na větší kousky. Do kulajdy přidáme asi dvě polévkové lžíce naloženého kopru a opět možno i s nálevem. Nakonec kulajdu z naložených hub zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a již jen krátce povaříme
Kulajdu z naložených hub podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.