Kulajda z naložených hub recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
4 ks brambory
kmín
2 - 3 lžíce kopr
3 ks bobkový list
hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření
1 sklenice nakládané houby v kyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na malé kostičky

  2. Brambory společně s domácími naloženými houbami v kyselém nálevu dáme do hrnce. Přidáme asi 1/2 sklenky nálevu. Vše krátce orestujeme a zalijeme vařící vodou. Přidáme sůl, drcený kmín, několik kuliček černého pepře, 3 bobkové listy a asi 4 kuličky nového koření. Chvilku vše povaříme a poté vklepneme syrová vejce, která nemícháme. Jen je lehce rozmělníme, aby v polévce zůstaly na větší kousky. Do kulajdy přidáme asi dvě polévkové lžíce naloženého kopru a opět možno i s nálevem. Nakonec kulajdu z naložených hub zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a již jen krátce povaříme

  3. Kulajdu z naložených hub podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!