Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1/2 ks cibule
rajčatový protlak
špek
500 g vepřová plec
dijonská hořčice
100 g balkánský sýr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné vepřové maso velmi jemně umeleme, osolíme a necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu. Oloupanou cibuli nakrájíme na droboučko a důkladně zapracujeme do odleželého masa

  2. Maso rozdělíme na 3 díly, které upravíme pomocí potravinové folie do placek. Na folii položíme díl jemně umletého masa, které opět překryjeme folií a rozválíme na placku silnou asi 3 - 4 mm. Horní folii odstraníme, maso potřeme hořčicí nebo rajským protlakem a jednu polovinu placky poklademe rozdrobeným balkánským sýrem. Pomocí spodní folie druhou polovinu placky překlopíme na sýr a kapsu důkladně uzavřeme

  3. Rozpálenou, nejlépe litinovou, pánev potřeme špekem a na ní velmi zvolna propékáme plněné mleté kapsy z obou stran dorůžova. S masem na pánvi opečeme také plátky anglické slaniny, měly by být křupavé

  4. Plněné mleté kapsy s balkánským sýrem podáváme s opečenou slaninou, zeleninou a šťouchaným bramborem jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!