Houbová omáčka se smetanou recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce solamyl
1 kostka masox
pepř
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce mletý kmín
400 g čerstvé houby
1 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky

  2. Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou

  3. Ve sklenici vody si rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám, abychom omáčku zahustili. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme

  4. Servírujeme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!