Houbová omáčka se smetanou recept
Apetit Recepty omáčkySuroviny na recept
-
sůl
1 lžíce solamyl
1 kostka masox
pepř
1 kelímek zakysaná smetana
2 lžíce mletý kmín
400 g čerstvé houby
1 ks cibule (větší)
Postup Houbová omáčka se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky
Máslo rozpustíme a orestujeme na něm cibuli. Vsypeme houby, kmín, rozdrobíme masox a dusíme. Pokud jsou houby sušší a nepouští vodu, postupně podléváme vodou
Ve sklenici vody si rozmícháme solamyl a vlijeme k houbám, abychom omáčku zahustili. Chvilku povaříme a odstavíme. Do takto připravené omáčky vmícháme kysanou smetanu a podle chuti dosolíme a dopepříme
Servírujeme s hovězím masem a houskovým knedlíkem.