Houbová omáčka z hlívy ústřičné recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
1 ks cibule
250 ml smetana
200 g hlíva ústřičná
3 ks bobkový list
hladká mouka
6 ks celý černý pepř
6 ks celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a houby očistíme. Cibuli nasekáme najemno, hlívu nakrájíme na kostičky

  2. Na tuku osmažíme cibulku dorůžova. Pak přidáme nakrájenou hlívu a asi 10 minut dusíme. Při dušení přidáme koření a osolíme. Omáčku z hlívy zalijeme vodou a vaříme asi půl hodiny. Nakonec houbovou omáčku z hlívy zahustíme moukou se smetanou a vaříme 10 minut za stálého míchání. Přidáme lžíci octa

  3. Houbovou omáčku z hlívy ústřičné podáváme s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!