Houbová omeleta recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
mléko
1 ks cibule
bazalka
saturejka
30 dkg žampiony
mletý černý pepř
1 ks větší mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme žampiony a nakrájíme je na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme kartáčkem a nastrouháme najemno

  2. Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme cibuli a chvíli smažíme. Přidáme žampiony, mrkev a zamícháme. Směs necháme vychladit a okořeníme podle chuti

  3. Připravíme si vaječnou omeletu. Rozklepneme vejce, přidáme trochu soli, mléka a rozšleháme. Na oleji upečeme 4 omelety, které vzápětí plníme houbovo-mrkvovou směsí

  4. Houbovou omeletu podáváme jako chuťovku nebo hlavní jídlo. Nejlépe chutná s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!