Plněné kapří řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 0.3 ks celer 1 ks mrkev 1 lžička sardelová pasta 100 g tavený sýr 1 lžíce čerstvá petrželka 800 g kapří filet podle chuti sůl mletý černý pepř trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby olej na smažení
Postup Plněné kapří řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Kapří filety (zbavené šupin a dlouhých kostí) omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do každé uděláme nožem otvor tak, aby vznikla kapsa. Porce kapra nasolíme a necháme 30 minut odpočívat.
Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme a orestujeme na kousku másla. Zeleninu poté přendáme do mísy a necháme zchladnout. Pak vmícháme tavený sýr, sardelovou pastu a nasekanou petrželku. Směs podle potřeby opepříme a osolíme.
Kapří porce naplníme připravenou směsí, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Plněné kapří řízky podáváme s libovolnou přílohou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.