Plněné kapří řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
0.3 ks celer
1 ks mrkev
1 lžička sardelová pasta
100 g tavený sýr
1 lžíce čerstvá petrželka
800 g kapří filet
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapří filety (zbavené šupin a dlouhých kostí) omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Do každé uděláme nožem otvor tak, aby vznikla kapsa. Porce kapra nasolíme a necháme 30 minut odpočívat.

  2. Mrkev s celerem očistíme, nastrouháme a orestujeme na kousku másla. Zeleninu poté přendáme do mísy a necháme zchladnout. Pak vmícháme tavený sýr, sardelovou pastu a nasekanou petrželku. Směs podle potřeby opepříme a osolíme.

  3. Kapří porce naplníme připravenou směsí, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  4. Plněné kapří řízky podáváme s libovolnou přílohou. Pokrm je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!