Špízy s ačokčou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
4 ks paprika
3 ks cibule
20 dkg kabanos
2 dl červené víno
1 kg vepřová kýta
voda na podlití
mletý černý pepř
2 hrstě ačokča
1 balení koření na šašlik

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si omytou a osušenou kýtu nakrájíme na kostky a promícháme se třemi lžícemi oleje, skleničkou červeného vína a asi 2 lžícemi koření na šašlik nebo s grilovacím kořením, máme-li rádi pikantní chuť, přidáme chilli. Přikryté maso necháme v chladničce odležet

  2. Papriky rozkrájíme na čtvrtiny, které přepůlíme, oloupané velké cibule rozčtvrtíme, velké dílky můžeme rozpůlit. Ačokču rozpůlíme, můžeme použít i zmraženou. Kabanos nakrájíme na kolečka

  3. Na špízy střídavě napichujeme cibuli, maso, cibuli, papriku, ačokču a sem tam kolečko kabanosu. Špízy urovnáme na plech s vyšším okrajem, Zbylou zeleninu přidáme ke špízům, podlijeme hrnkem vody, okořeníme grilovacím kořením a upečeme

  4. Špízy s ačokčou podáváme s různě upraveným bramborem (vařený, kaše, hranolky) a klidně i s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!