Plněné kápie recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cibule
2 - 3 konzervy rajčatový protlak
1 ks rohlík
koření na mleté maso
olej na smažení
mletý černý pepř
300 g mleté maso (hovězí, vepřové)
6 ks paprika kápie
Postup Plněné kápie
Postup přípravy receptu
-
Kápie důkladně omyjeme, uřízneme jim vršek a očistíme od semínek
Mleté maso promícháme s rohlíkem, který jsme zvlhčili mlékem, s vejcem, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí a solí. Touto směsí plníme kápie
Na tuku osmahneme nasekanou cibuli
Do zapékací mísy pokládáme papriky, na to osmaženou cibuli, rajčatový protlak a koření. Plněné kápie pečeme asi 45 minut
Plněné kápie podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.