Plněné kápie recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
1 ks cibule
1 ks cibule
2 - 3 konzervy rajčatový protlak
1 ks rohlík
koření na mleté maso
olej na smažení
mletý černý pepř
300 g mleté maso (hovězí, vepřové)
6 ks paprika kápie

Postup přípravy receptu

  1. Kápie důkladně omyjeme, uřízneme jim vršek a očistíme od semínek

  2. Mleté maso promícháme s rohlíkem, který jsme zvlhčili mlékem, s vejcem, pepřem, nadrobno nakrájenou cibulí a solí. Touto směsí plníme kápie

  3. Na tuku osmahneme nasekanou cibuli

  4. Do zapékací mísy pokládáme papriky, na to osmaženou cibuli, rajčatový protlak a koření. Plněné kápie pečeme asi 45 minut

  5. Plněné kápie podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!