Dušené vepřové kotlety na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 lžíce hladká mouka
2-3 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
100 ml smetana na vaření
4 ks vepřová kotleta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno

  2. Na lžíci oleje zprudka opečeme kotletky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, nasekanou cibuli a česnek. Vše za stálého míchání necháme zesklovatět a přidáme mletou sladkou papriku a hladkou mouku. Jakmile směs zpění, přilijeme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do omáčky vrátíme kotlety a zakryté zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí

  3. Dušené vepřové kotlety na paprice rozdělíme na porce a podáváme s šunkovou či jinak připravenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!