Plněné hrušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks hruška
nálev
1 ks skořice
2 ks hřebíček
náplň
1 ks bílek
1 lžička cukr krupice
4 lžíce marmeláda z lesních plodů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Poloviny hrušek dusíme v troše vody se skořicí a hřebíčky asi 15 minut, dokud nezměknou. Měkké půlky hrušek vyndáme a necháme okapat.

  2. Připravíme si náplň. Bílek ušleháme s cukrem dotuha. Do sněhu vmícháme marmeládu.

  3. Připravené poloviny hrušek ozdobně naplníme marmeládovým sněhem.

  4. Plněné hrušky ihned podáváme. Před naplněním je možné nechat hrušky i náplň důkladně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!