Bulky ciabatta s olivami recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
210 ml voda
1 hrst olivy
cukr krupice
4 lžíce olivový olej
400 g hladká mouka
2 lžičky sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme vodu, olej, mouku, droždí, cukr a sůl. Pekárnu nastavíme na program TĚSTO - asi 1,5 hodiny. Po chvíli hnětení přidáme nasekané olivy a prolisovaný česnek

  2. Až je těsto vykynuté, vyndáme si ho na vál a rozdělíme na 12 kousků. Někdy dělám i 16, jsou pak menší. Z jednotlivých kousků uděláme kuličky, dáme je na plech s pečícím papírem a zmáčkneme, aby nám vznikly placičky - asi 2 cm vysoké. Ciabatty přikryjeme utěrkou a necháme ještě tak 15 minut kynout

  3. Předtím, než je dáme do trouby, potřeme je mlékem a trochu posypeme hladkou moukou. Bulky ciabatta s olivami pečeme na 180 - 200 °C asi 15 - 20 minut. Místo oliv můžeme použít i nasekaná sušená rajčata

  4. Bulky ciabatta s olivami podáváme třeba k červenému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!