Buránie recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 dkg máslo
hladká mouka
200 ml smetana ke šlehání
1 kg jehněčí kýta
1 ks střední cibule
3 lžičky mletá sladká paprika
1/2 kg fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme, nakrájíme na 5 cm velké kousky a uvaříme je ve slané vodě

  2. Na rozpuštěném másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme jehněčí maso nakrájené na kostky, osolíme a orestujeme, přidáme papriku, krátce osmahneme a podlijeme vodou. Dusíme za občasného zamíchání, až je maso skoro měkké. Buránii zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně, přidáme fazolové lusky a krátce povaříme

  3. Buránii podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy