Plněná vepřová panenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
mletý bílý pepř
voda na podlití
900-1000 g vepřová panenka
nádivka
1-2 ks vejce
20 g máslo
70 g mandle
200 g žampiony
200 g krůtí játra (drůbeží)
70 g olivy bez pecek

Postup přípravy receptu

  1. Neprve si připravíme nádivku. Játra nakrájíme na drobné kostičky a opečeme je na oleji a másle. Pak je vložíme vychladnout do mísy.

  2. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Mandle spaříme, oloupeme a spolu s olivami je taky nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do mísy k játrům, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Nádivku můžeme zahustit trochou strouhanky.

  3. Panenku podélně nakrojíme, lehce ji naklepeme tupou hranou nože a naplníme připravenou nádivkou. Naplněnou panenku omotáme kuchyňskou nití nebo ji spojíme kuchyňskými skřipci či jehlami. Povrch masa osolíme, opepříme.

  4. Rozpálíme pánev, přilijeme olej (nebo výpek z jater) a panenku krátce opečeme. Pak maso pečeme v troubě případně jej jemně dusit. Maso podléváme vývarem a výpekem. Není třeba je péct dlouho.

  5. Po upečení z masa odstraníme nit nebo skřipce, závitky nakrájíme a servírujeme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!