Plněná vepřová panenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej sůl mletý bílý pepř voda na podlití 900-1000 g vepřová panenka nádivka 1-2 ks vejce 20 g máslo 70 g mandle 200 g žampiony 200 g krůtí játra (drůbeží) 70 g olivy bez pecek
Postup Plněná vepřová panenka recept
Postup přípravy receptu
-
Neprve si připravíme nádivku. Játra nakrájíme na drobné kostičky a opečeme je na oleji a másle. Pak je vložíme vychladnout do mísy.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky nebo nudličky. Mandle spaříme, oloupeme a spolu s olivami je taky nakrájíme na nudličky. Vše přidáme do mísy k játrům, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Nádivku můžeme zahustit trochou strouhanky.
Panenku podélně nakrojíme, lehce ji naklepeme tupou hranou nože a naplníme připravenou nádivkou. Naplněnou panenku omotáme kuchyňskou nití nebo ji spojíme kuchyňskými skřipci či jehlami. Povrch masa osolíme, opepříme.
Rozpálíme pánev, přilijeme olej (nebo výpek z jater) a panenku krátce opečeme. Pak maso pečeme v troubě případně jej jemně dusit. Maso podléváme vývarem a výpekem. Není třeba je péct dlouho.
Po upečení z masa odstraníme nit nebo skřipce, závitky nakrájíme a servírujeme s opečenými bramborami nebo bramborovou kaší.