Božská pizza recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
125 ml olej
sůl
300 ml voda
1 ks kečup
150 g niva
300 g eidam
4 ks chilli paprička
oregano
500 g hladká mouka
1 konzerva sterilované žampiony
1 konzerva sterilovaná kukuřice
150 g dušená šunka
150 g šunkový salám
1 ks droždí (42g)
olej na vymazání
220 g mozarella
600 g mortadela

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si zpracujeme těsto. Začneme klasickým kváskem, poté vypracujeme těsto a necháme 30 minut v teple nakynout

  2. Mezitím si připravíme suroviny - mortadelu, nivu a eidam nastrouháme na hrubším struhadle. Mozarellu si pokrájíme na kousky, stejně tak i chilli papričky. Kukuřici a žampiony dáme okapat

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a z každé na naolejovaném plechu vytvarujeme placku - vznikne nám velmi tenká vrstva těsta

  4. Placky namažeme kečupem, posypeme mortadelou, kukuřicí a chilli papričkami. Další vrstvu tvoří na kousky natrhané salámy a niva. Posypeme žampiony, oreganem, eidamem a plátky mozarelly

  5. Božskou pizzu dáme péci do vyhřáté trouby na 20 minut. Rozkrájíme a podáváme

  6. Božskou pizzu lze připravit i pro vegetariány, stačí vynechat šunku a šunkový salám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!