Božská kulajda recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
2 lžíce ocet
petrželka
2 ks cibule
2 l voda
1 svazeček kopr
1 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
250 ml zakysaná smetana
4 lžíce celozrnná mouka
1 hrst sušené houby
4 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
10 ks malé brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kousky

  2. V hrnci rozpustíme máslo, na něm opražíme nakrájenou cibulku, zasypeme moukou a smažíme do hněda. Poté zalijeme vodou a přidáme všechno koření. Ocet zatím vynecháme! Přimícháme brambory a houby. Až změknou brambory, přidáme ocet, petrželku a kopr, vše nasekané na jemno a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu a natvrdo uvařená vajíčka rozkrájená na kousky

  3. Božskou kulajdu chvíli povaříme a můžeme podávat. Polévka je dost sytá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!