Plněná vepřová kotleta na zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
olivový olej
1 lžíce sterilovaná kukuřice
1/2 konzervy sterilovaná kukuřice
voda na podlití
1 ks červená cibule
mletý barevný pepř
1 ks střední pórek
150 g cherry rajče
2 ks cherry rajče
1 lžíce nakládaný kopr
1 lžíce tamari
2 ks vepřová kotleta s kostí
piri piri koření
2 plátky sýr se zeleným pepřem

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kotletu omyjeme a ostrým nožem podélně rozřízneme tak, aby se vytvořila kapsa. Okraje nařízneme. Zvenčí po obou stranách posypeme kotletu solí a mletým pepřem, uvnitř kapsy vytřeme piri piri kořením. Nemáme-li, použijeme chilli vločky

  2. Do středu vložíme na čtvereček složený plátek sýra se zeleným pepřem, přidáme nakrájené cherry rajčátko a lžíci kukuřice. Okraje spíchneme párátky. Kotletu po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji

  3. Celý pórek nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli taktéž, rajčátka rozpůlíme. Jen pórek osmahneme na oleji, v závěru k pórku vmícháme lžíci nakládaného kopru

  4. Pórek i s vysmahlým olejem dáme do pekáčku, přidáme rajčata, kukuřici a poklademe kotlety. Zasypeme kolečky cibule a zakapeme tamari omáčkou. Podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby asi na 30 minut

  5. Plněnou vepřovou kotletu na zelenině podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!