Plněná roštěnka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce máslo
10 dkg žampióny
1 dl červené víno
10 dkg anglická slanina
6 ks hovězí roštěnka
1 stroužek prolisovaný česnek
0.3 kg vepřová játra
2 lžíce strouhané mandle
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
6 ks sterilované žampiony
2 ks lahůdková cibulka
petrželka kudrnka
Postup Plněná roštěnka recept
Postup přípravy receptu
-
Silnější roštěnky na kratší straně nařízneme na hlubší kapsu a uvnitř posolíme. Játra nakrájíme na kousky, krátce orestujeme na lžíci másla a obalíme je ve strouhaných pražených mandlích, obalíme anglickou slaninou a strčíme do masové kapsy.
Kapsu spíchneme párátkem, kapsy osolíme, opepříme a na oleji zprudka opečeme. Kapsy na chvíli vyndáme, do výpeku dáme kousek másla, pokrájené žampiony, zbylou slaninu, osolíme, dáme prolisovaný česnek, krátce podusíme, zalijeme vínem a kapsy zbavené párátek dáme zpět.
Plněné roštěnkové kapsy doměkka pod pokličkou dusíme.
Kapsy na talíři obložíme pečenými brambory s česnekem, kapsu přelijeme šťávou z masa a ozdobíme kroužky lahůdkové cibulky, sterilovaným žampionem a zelenou petrželkou.