Ovocné špičky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžíce kakao
50 g piškoty
50 g cukr moučka
1 lžíce pomerančová kůra
50 g kandované ovoce
čokoládová poleva
50 g rozinky v rumu
barevné sypání
piškoty nebo linecká kolečka
50 g kyselá marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky si den předem naložíme do rumu, pak je nakrájíme na menší kousíčky. Kandované ovoce také nadrobno pokrájíme a piškoty najemno podrtíme nebo lépe nastrouháme. Z dobře očištěného pomeranče nastrouháme kůru, pokud nám nevadí výrazné aroma, můžeme přidat i více

  2. Do misky dáme povolené máslo, piškoty, cukr, kakao, kyselou marmeládu, nakrájené ovoce a nakonec pomerančovou kůru. Vymícháme lepivou směs, kterou dáme na hodinu odležet do lednice, aby ztuhla a lépe se nám s ní pracovalo

  3. Nachystáme si piškoty nebo upečená linecká kolečka. Ze směsi si utvoříme kuličku, kterou položíme na piškot a vytvarujeme prsty do špiček. Pokud se směs příliš lepí, můžeme ještě dosypat piškoty nebo si ruce namáčíme průběžně do vody, půjde to lépe

  4. Čokoládu nebo hotovou čokoládovou polevu necháme rozpustit a ovocné špičky jednu po druhé opatrně přeléváme. Těsně před úplným zatuhnutím posypeme zdobením a uložíme do chladu

  5. Ovocné špičky můžeme pokládat do papírových košíčků, ale není to úplně třeba. Vypadají pěkně samy o sobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!