Ovocné špízy s vanilkovou omáčkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

500 ml mléko
1 ks jablko
1 ks pomeranč
3 lžíce cukr krupice
2 ks kiwi
2 ks banán
1 ks hruška
1 ks grapefruit
lístky meduňky
5 ks jahoda
60 g hroznové víno
1 balíček vanilkové šodó v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Grapefruit, pomeranč, banány a kiwi oloupeme, z grepů odstraníme i blanky. Jahody, hrušku, jablko a víno omyjeme a necháme okapat

  2. Z mléka odlijeme 100 ml a zbytek smícháme s cukrem a přivedeme k varu. V odlitém mléce rozmícháme vanilkové šodó v prášku a vlijeme jej do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme tři minuty, odstavíme a mícháme do zchladnutí

  3. Veškeré oloupané a omyté ovoce nakrájíme na dílky přibližně stejně velké. Střídavě napichujeme na špízové jehly

  4. Ovocné špízy aranžujeme na talíř, ozdobíme lístečky meduňky a podáváme s vychladlou našlehanou vanilkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!