Plněná roláda z mletého masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce sůl
sůl
2 lžíce máslo
100 ml mléko
1 lžička tymián
voda
1 lžička bazalka
podravka
1 lžička mletý pepř
250 g zakysaná smetana
200 g mražený hrášek
500 g mleté vepřové maso
120 g pikantní hořčice
120 g vepřová šunka
olej na vymazání
200 g mražená mrkev
500 g mleté krůtí maso
120 g sýr (40%)

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet

  2. Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru

  3. Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou

  4. Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme

  5. Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!