Plněná roláda z mletého masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce sůl sůl 2 lžíce máslo 100 ml mléko 1 lžička tymián voda 1 lžička bazalka podravka 1 lžička mletý pepř 250 g zakysaná smetana 200 g mražený hrášek 500 g mleté vepřové maso 120 g pikantní hořčice 120 g vepřová šunka olej na vymazání 200 g mražená mrkev 500 g mleté krůtí maso 120 g sýr (40%)
Postup Plněná roláda z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy mletého masa smícháme, osolíme, ochutíme pepřem i bylinkami, přilijeme mléko a promícháme. Přikryjeme a necháme přes noc v chladničce naležet
Na pracovní desku rozložíme utěrku a na ni dáme alobal nebo potravinářskou fólii do tvaru obdélníku. Masovou směs rovnoměrně rozetřeme a povrch uhladíme. Plát potřeme hořčicí (dijonská) a na ni rozložíme plátky šunky a sýru
Maso pomocí utěrky smotáme, přičemž nesmíme alobal nebo fólii zapomenout odstranit. Roládu vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme vodou, potřeme částí smetany a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 - 50 minut na 180 °C. Během pečení roládu přeléváme i podléváme vodou a potíráme smetanou
Zeleninu necháme rozmrazit a poté ji orestujeme na rozpáleném másle. Ochutíme podravkou a podle chuti přisolíme
Plněnou roládu z mletého masa nakrájíme na plátky a servírujeme obloženou dušenou mrkví i hráškem. Vhodnou přílohou jsou brambory. Chutná i studená na krajíčku chleba.