Veganské cizrnové sušenky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g rozinky
80 g mandle
1 ks banán
200 g cizrna
1 lžička mletá skořice
50 g hořká čokoláda
1 lžička jedlá soda
2 hrstě ovesné vločky
2 lžíce kypřící prášek do pečiva bez fosfátů

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu necháme aspoň 12 hodin namáčet, slijeme, vyměníme vodu a uvaříme. Případně můžeme použít i konzervovanou cizrnu - v uvařeném stavu bylo množství na 2 hrnky

  2. V míse smícháme rozinky, nasekané oříšky a čokoládu, vločky, sůl, mletou skořici, prášek do pečiva a jedlou sodu, promícháme a přidáme cizrnu rozmixovanou na kaši s banánem. Těsto pečlivě promícháme. Těsto bude tužší, nemělo by se sypat. V případě potřeby přilijeme trošku vody

  3. Sušenky vytvarujeme do požadovaných tvarů, pokládáme na pekáč vyložený pečicím papírem a dáme péct asi na 20 minut na 180 °C. Počet upečených sušenek bude 25 až 30

  4. Cizrna (římský hrách) je doslova zázračná luštěnina, bohatý zdroj bílkovin, železa a mnoha vitamínů. Neobsahuje cholesterol a navíc zabraňuje jeho vstřebávání. V kuchyni má široké využití, hodí se do sladkých i slaných pokrmů, do pomazánek, karbanátků, falafelu, polévek, omáček, zeleninových salátů apod. Cizrna se dá také snadno naklíčit

  5. Veganské cizrnové sušenky netřeba nijak sladit, cukr bohatě nahradí rozinky, banán a čokoláda.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!