Plněná omeleta s hermelínem a houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
4 ks vejce
2 ks hermelín
podle potřeby
máslo
smetana
náplň
1 ks cibule
200 g houbová směs
na ozdobu
1 lžíce čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků našleháme sníh. Smetanu prošleháme s rozmačkaným sýrem bez kůrky. Přidáme žloutky, koření podle chuti a nakonec sníh z našlehaných bílků.

  3. Na pánvi zpěníme nakrájenou cibuli a po chvilce přidáme směs nakrájených hub. Když houby změknou, směs odstavíme a podle chuti okořeníme.

  4. Na další pánvi si připravíme 4 menší omelety. Na polovinu hotové omelety rozdělíme houby, omelety přehneme a ozdobíme petrželkou.

  5. Plněné omelety s hermelínem a houbami ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!