Plněná kuřecí křídla na rožni recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 dkg slanina
100 ml bílé víno
8 ks kuřecí křídla
10 dkg libové vepřové maso
10 dkg tučnější vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
2 ks vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (tučné i libové) důkladně nadvakrát umeleme. Od kuřecích očištěných křídel odsekneme špičky (konečky letek) a zbudou jen podélná ramínka. Opatrně, pomocí malého ostrého nože, je vykostíme. Tím nám současně vznikne kapsa, kterou pak pomocí třeba dortového sáčku plníme nádivkou.

  2. Příprava nádivky: K vepřovému mletému masu přidáme sůl, pepř, bílé víno a promícháme.

  3. Plněná křídla pak zavineme do plátků slaniny, obalíme v rozšlehaných vejcích, strouhance a navlékneme na grilovací jehly. Vložíme na rošt rozpáleného grilu a asi 20 minut grilujeme za občasného otáčení.

  4. Plněná kuřecí křídla na rožni podáváme s opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!