Jablková hrníčková buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
2 ks vejce
1/8 kostky máslo
1 sklenka mléko
400 g jablko
1 ks prášek do pečiva
1,5 sklenka cukr moučka
mletá skořice
2 sklenky polohrubá mouka
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru a másla uděláme posypátko jako drobenku. Oddělíme jednu skleničku. Do zbylé směsi přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva

  2. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, poklademe nastrouhanými jablky, která posypeme skořicí a cukrem. Nahoru nasypeme oddělenou drobenku

  3. Jablkovou hrníčkovou buchtu pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova

  4. Používám sklenici o obsahu 2 dl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!