Plněná krůtí roláda recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
vývar
2 ks vejce
máslo
1 větvička rozmarýn
2 ks rohlík
600 g krůtí prsa
60 g anglická slanina vcelku
1 ks malá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Potom je tence rozklepeme do obdélníkového tvaru. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a uchováme v chladu

  2. Mezitím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zakapeme vývarem. Slaninu a očištěnou červenou papriku nakrájíme na kostičky. Česnek a rozmarýn jemně nasekáme. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Na pánvi necháme rozškvařit slaninu, vmícháme kostičky nakrájené papriky, česnek a rozmarýn. Směs orestujeme a necháme vychladnout. V míse prohněteme zvlhlé pečivo se slaninovou směsí a žloutky. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh

  3. Plát krůtího masa rozložíme na alobal potřený olejem, do středu rozprostřeme nádivku a pevně stočíme do tvaru rolády. Roládu pečeme v alobalu při teplotě 200 °C přibližně 35 - 40 minut. Potom alobal odstraníme, maso podlijeme malým množstvím vývaru, zjemníme máslem a ještě krátce zapečeme

  4. Upečenou krůtí roládu rozdělíme na porce a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem. Výborným doplňkem k tomuto pokrmu je rozmarýnová nebo holandská omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!