Pomazánka z uzených šprotů s jarní cibulkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
0,5 ks citron
2 lžičky plnotučná hořčice
160 g čerstvé máslo
čerstvě mletý černý pepř
1 svazek jarní cibulka s natí
1 konzerva uzené šproty v oleji

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme, pokrájíme na kolečka i s natí a dáme do mísy. K cibulce přidáme uzené šproty i s olejem z konzervy (160 g) a šťávu z poloviny citronu. Přidáme čerstvé máslo, plnotučnou hořčici, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem

  2. Pomocí vidličky rozmačkáme uzené šproty na menší kousky, stejně tak máslo a všechno spolu dobře promícháme. Je dobré, když v pomazánce zůstanou kousky uzených šprotů

  3. Pomazánku z uzených šprotů s jarní cibulkou natíráme na čerstvě upečený domácí chléb, čerstvé domácí pečivo či podáváme natřené na kolečkách rohlíku jako chutné jednohubky k dobrému suchému bílému vínu. Touto pomazánkou můžeme plnit paštičky z lístkového těsta, rolky ze sýra nebo různou čerstvou zeleninu apod

  4. Tato rybí pomazánka je výborná na chlebu jako chutná snídaně či studená večeře s citronovým čajem, také jako výborné pohoštění pro návštěvu a zdravá svačina do školy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!