Plněná krůta z Dánska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
8 ks rajče
1 ks krůta
podle potřeby
6 lžic olej
podle chuti
sůl
2 lžíce rajčatový protlak
mletý černý pepř
náplň
200 ml vývar
20 g máslo
2 ks rajče
100 g rýže
100 g anglická slanina
1 ks krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou rýži uvaříme v masovém vývaru. Vývar může být ochucený i masoxem. Dvě rajčata spaříme, oloupeme a potom je nakrájíme na malé kostičky. Další rajčata rozpůlíme a vydlabeme. Krůtí játra nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky. Cibule rozčtvrtíme a také nakrájíme na nudličky.

  2. Na másle podusíme nakrájená krůtí játra s nakrájenými rajčaty. Slaninu spolu s uvařenou rýží vmícháme do hotových jater. Asi třetinu směsi použijeme k naplnění vydlabaných rajčat a dvě třetiny k naplnění krůty.

  3. Menší krůtu dobře uvnitř osolíme a opepříme, ve voleti naplníme rýžovou nádivkou a zašijeme. Nakrájenou cibuli rozložíme do pekáče a na ni dáme krůtu, přelijeme 6 lžícemi oleje, na povrchu osolíme, opepříme a podlijeme hrnečkem vody.

  4. Plněnou krůtu upečeme v předehřáté troubě dozlatova. Výpek rozmixujeme nebo propasírujeme, ochutíme 1 - 2 lžícemi rajčatového protlaku, provaříme a v omáčce před podáváním prohřejeme naplněná rajčata.

  5. Plněnou krůtu z Dánska naporcujeme, na talíři obložíme plněnými rajčaty a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!