Lehký jahodový pohár recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

10 lžic mléko
100 g jahody
5 g cukr krystal
0,5 balíčků vanilkový cukr
60 g měkký tvaroh
1 balíček želé

Postup přípravy receptu

  1. Jahody musíme mít čerstvé, jinak to není ono. Nejdříve je opereme a zbavíme stopek. Jednu hezkou jahodu si necháme na ozdobu. Jahody nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do mísy, promícháme je s krystalovým cukrem a rozmixujeme na pyré

  2. Želé připravíme podle návodu na sáčku a necháme chvíli chladnout. Mezitím vložíme do mísy tvaroh, 10 lžic mléka a přisypeme vanilkový cukr. Tvaroh zpracujeme mixérem, aby se vše dobře promísilo. Připravíme si cukrářský rukáv a naplníme jej tvarohem

  3. Sklenky na šampaňské začneme plnit nejdříve tvarohem, který dáme na dno. Na vrch pak dlouhou lžící dáme jahodové pyré. Vršek poháru lehce zalijeme želatinou, odloženou jahodu rozkrojíme a poháry dozdobíme. Pokud nechceme, aby jahoda rychle ztratila svou čerstvost, můžeme ji také lehce polít želatinou

  4. Lehký jahodový pohár uchováváme v lednici přikrytý potravinářskou fólií.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!