Lehký hruškový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
50 g cukr
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce strouhanka
60 ml mléko
1 kg hruška
165 g polohrubá mouka
1 plátek máslo na vymaštění
1 špetka mletý hřebíček
50 g celozrnná pšeničná mouka
Postup Lehký hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou
Vajíčka mícháme s mlékem. Přidáme cukr, můžeme více než 50 g, sůl, mouku a hřebíček. Těsto bude husté
Hrušky oloupeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vmícháme je do těsta pomocí stěrky. Čerstvé hrušky můžeme nahradit 850 g hrušek z plechovky. Těsto dáme na připravený plech, uhladíme a potřeme trochou másla. Lehký hruškový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut
Lehký hruškový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.