Plněná cibule vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olivový olej
8 ks bílá cibule (velká)
náplň
4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
400 g mleté vepřové maso
mletý černý pepř
80 g pšeničná krupice

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, kořínky velmi opatrně odřízneme, aby jednotlivé vrstvy cibule držely pohromadě a nerozpadaly se. Z vršků cibulí odkrojíme malá víčka a opatrně vybereme vnitřky, aby bylo možné je naplnit.

  2. Vnitřky cibulí nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  3. Mleté maso dáme do mísy, přidáme cibuli, česnek, vejce, krupici, sůl a mletý pepř a vše důkladně promícháme.

  4. Směsí naplníme připravené cibule, osolíme, opepříme a narovnáme do zapékací misky vytřené olivovým olejem.

  5. Pečeme doměkka v dobře vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!