Plněná cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 lžic smetana
pepř
5 lžic bílé víno
2-3 ks velká cibule
375 g mleté maso
nasekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a omyjeme. Do hrnce dáme vařit vodu, tu osolíme. Do osolené vroucí vody vložíme cibule a uvaříme je. Pak je slijeme, necháme vychladnout, rozpůlíme a vyloupneme z nich vnitřek tak, aby zůstaly tři největší vrstvy.

  2. Zbylý vnitřek nakrájíme na kostičky a na pánvi je orestujeme. Orestované kostky zalijeme smetanou a vínem a odstavíme.

  3. Mleté maso osolíme a opepříme, přidáme do něj nasekanou petrželku a pořádně promícháme. Směsí plníme půlky cibule.

  4. Do zapékací formy přelijeme směs cibule se smetanou a vínem, přidáme naplněné cibule. Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme do ní misku s cibulí a zhruba 30 minut zapékáme.

  5. Hotové cibulky servírujeme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!