Sněhová buchta s třešněmi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 ml mléko
4 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
150 g cukr krupice
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
500 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
500 g vypeckované třešně
200 g tuk (máslo)
mouka na vysypání
4 ks žloutek (L)

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem i vanilkovým cukrem. Do sypké směsi přidáme mléko, žloutky a rozehřátý vychladlý tuk (máslo). Všechny ingredience dobře promícháme

  2. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech

  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj po částech cukr. Nakonec opatrně vmícháme třešně (případně jiné sezónní či kompotované ovoce). Sněhové třešně rozetřeme na těsto

  4. Vložíme do vyhřáté (200 °C) trouby a zvolna (150 °C) upečeme dozlatova

  5. Před podáváním poprášíme sněhovou buchtu s třešněmi moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!