Sněhová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
6 ks bílek
1 lžička prášek do pečiva
tuk na vymazání
80 g hladká mouka
1 lžíce bramborový škrob
vanilkový extrakt
230 g třtinový cukr
mouka na vysypání
1 ks kůra z bio citronu
80 g špaldová celozrná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C a vymažeme bábovkovou formu

  2. Bílky ušleháme spolu s 2 lžícemi cukru a špetkou soli do pevného nadýchaného sněhu. Šleháme pomalu, aby sníh měl všechny své kvality

  3. Zbylý cukr smícháme s moukou, bramborovým či kukuřičným škrobem a práškem do pečiva. Prosejeme do ušlehaných bílků, přidáme kůru nastrouhanou z bio citronu, vanilkový extrakt a opatrně vmícháme. Následně opatrně vmícháme i rozpuštěné máslo a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy

  4. Sněhovou bábovku pečeme přibližně 30 minut, poté ji vyklopíme z formy, necháme vychladnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!