Plněná bůčková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vepřový bok náplň 3 4 stroužky česnek 1 ks houska vegeta 500 dkg játra na potření česnek vejce hořčice podle chuti sůl mletý černý pepř náplň 2 6 ks vejce 3 ks kapie 1 ks sterilované žampiony 1 ks sterilovaný hrášek náplň majoránka náplň 1 2 lžíce plnotučná hořčice 15 dkg anglická slanina 1 balíček kysané zelí
Postup Plněná bůčková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Na roládu kupuji přímo už hotový plát bůčku.
Rozbalený plát osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí a podle druhu náplně naplníme. Třeba plátky anglické slaniny a na na ni rozprostřeme kysané vymačkané zelí. Plněnou roládu smotáme, svážeme. Na potření použijeme vejce, hořčici, nebo česnek. A to všechno podle chuti. Je to velice jednoduché a není s tím skoro žádná práce. Ale kdo nemá možnost si tento plát koupit, musí si ji nařezat doma sám.
Plněnou bůčkovou roládu podáváme s přílohou podle chuti.