Řízky z uzeného hovězího jazyka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
3 ks vejce
strouhanka
1 list bobkový list
5 kuliček nové koření
hladká mouka
olej na smažení
10 kuliček celý černý pepř
1 ks menší uzený hovězí jazyk

Postup přípravy receptu

  1. Jazyk očistíme, omyjeme a dáme vařit do většího množství vody. Česnek oloupeme. Asi v polovině vaření mastný vývar z části slijeme, přidáme vařící vodu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a česnek. Zakryjeme pokličkou a vaříme doměkka

  2. Uvařený jazyk zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Tím docílíme snadnějšího stažení hrubé kůže. Jazyk oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1 - 2cm silné. Necháme vychladnout

  3. Potom plátky jazyka obalujeme střídavě v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje dozlatova

  4. Řízky z uzeného hovězího jazyka podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem, nebo podle chuti i s kyselou okurkou

  5. Vařený uzený hovězí jazyk můžeme použít také na studené mísy. V tom případě ho nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme křenovou majonézou, hořčicí, čerstvou zeleninou. Jazyk podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!