Plněná brambora po italsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks brambory náplň 0.5 lžičky vývar 50 g šunka 1 ks cibule 1 špetka tymián 1 ks rajče 2 lžičky kečup 1 špetka oregano 4-6 ks žampiony 2 lžičky sekaná petrželka 1 špetka mletý pepř
Postup Plněná brambora po italsku recept
Postup přípravy receptu
-
Bramboru, opravdu velkou - kolem 200 g, důkladně odrhneme kartáčkem a ze všech stran ji vidličkou nebo špízem propícháme.
Bramboru položíme na plochý talíř a v mikrovlnné troubě ji při plném výkonu pečeme 7 - 9 minut. V polovině udané doby ji jednou obrátíme. Pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat.
Zatím si připravíme náplň. Všechny uvedené přísady očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, rajče na kostičky a cibuli nasekáme. Vše, až na šunku nebo vařené uzené maso, vložíme do misky, promícháme, zakryjeme folií, nebo obráceným talířem a vložíme do mikrovlnné trouby na plný výkon. Pečeme 2 - 3 minuty, cibule má být měkká. Pak přidáme šunku, nebo uzené maso, zamícháme a při plném výkonu ještě 1-2 minuty zahříváme.
Upečenou bramboru vyjmeme z alobalu, po délce ji rozřízneme, vnitřek vidličkou trochu načechráme a naplníme horkou náplní.
Plněnou bramboru po italsku ihned podáváme.