Plněná brambora po italsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks brambory
náplň
0.5 lžičky vývar
50 g šunka
1 ks cibule
1 špetka tymián
1 ks rajče
2 lžičky kečup
1 špetka oregano
4-6 ks žampiony
2 lžičky sekaná petrželka
1 špetka mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bramboru, opravdu velkou - kolem 200 g, důkladně odrhneme kartáčkem a ze všech stran ji vidličkou nebo špízem propícháme.

  2. Bramboru položíme na plochý talíř a v mikrovlnné troubě ji při plném výkonu pečeme 7 - 9 minut. V polovině udané doby ji jednou obrátíme. Pak ji vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme 5 minut odpočívat.

  3. Zatím si připravíme náplň. Všechny uvedené přísady očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky, rajče na kostičky a cibuli nasekáme. Vše, až na šunku nebo vařené uzené maso, vložíme do misky, promícháme, zakryjeme folií, nebo obráceným talířem a vložíme do mikrovlnné trouby na plný výkon. Pečeme 2 - 3 minuty, cibule má být měkká. Pak přidáme šunku, nebo uzené maso, zamícháme a při plném výkonu ještě 1-2 minuty zahříváme.

  4. Upečenou bramboru vyjmeme z alobalu, po délce ji rozřízneme, vnitřek vidličkou trochu načechráme a naplníme horkou náplní.

  5. Plněnou bramboru po italsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!