Pizza chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
250 g hladká mouka
2 lžičky mletý kmín
1,5 lžička sušené droždí
1 hrst slunečnicové semínko
4 lžičky pizza koření
250 g žitná chlebová mouka
1 hrst lněné semínko
360 ml acidofilní mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme mléko, olej, přidáme sůl, koření, mouku žitnou i hladkou, poté cukr a droždí. Pekárnu nastavíme na program Klasik, velikost menší, kůrka tmavá

  2. Po prvním zvukovém signálu přidáme oba druhy semínek. Po posledním hlazení těsta, potřeme povrch vodou a posypeme vločkami

  3. Po dopečení necháme pizza chléb z domácí pekárny chvíli v nádobě, pak vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout

  4. Malé upozornění: Pizza chléb z domácí pekárny není vhodné připravovat nasladko (třeba s marmeládou).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!