Pizza chléb z domácí pekárny recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 250 g hladká mouka 2 lžičky mletý kmín 1,5 lžička sušené droždí 1 hrst slunečnicové semínko 4 lžičky pizza koření 250 g žitná chlebová mouka 1 hrst lněné semínko 360 ml acidofilní mléko
Postup Pizza chléb z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme mléko, olej, přidáme sůl, koření, mouku žitnou i hladkou, poté cukr a droždí. Pekárnu nastavíme na program Klasik, velikost menší, kůrka tmavá
Po prvním zvukovém signálu přidáme oba druhy semínek. Po posledním hlazení těsta, potřeme povrch vodou a posypeme vločkami
Po dopečení necháme pizza chléb z domácí pekárny chvíli v nádobě, pak vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout
Malé upozornění: Pizza chléb z domácí pekárny není vhodné připravovat nasladko (třeba s marmeládou).