Pečená treska na rajčatech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 plátek máslo 1/2 ks citron 2 lžíce olivový olej 4 hrstě cibulka s natí voda na podlití 300 g cherry rajče 1 kelímek rajčatové pyré směs koření na ryby 4 plátky tmavá treska
Postup Pečená treska na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Pláty tmavé tresky dobře omyjeme, osušíme a výrazně pokapeme citronem. Necháme odležet a potom tresku po obou stranách posypeme kvalitním kořením na ryby (nejlépe s kousky sušené zeleniny). Nepoužíváme levné koření ze supermarketů, nebude to ono
Cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Zelenou cibulku nakrájíme na kolečka
Na velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a tresku zprudka osmahneme, stačí 1 - 2 minuty
Do pekáčku vsypeme 3 hrsti cibulky a půlku celkového množství cherry rajčátek. Posypeme kořením na ryby, poklademe tresku a zasypeme zbytkem zeleniny. Nakonec přelijeme rajčatovým pyré a znovu posypeme kořením. Jen mírně podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme okolo 30 minut, řídíme se hlavně pohledem. Šťávy nesmí být moc a zelenina by měla vypadat propečeně
Pečenou tresku na rajčatech rozdělíme na talíře a podáváme klidně jen s kouskem pečiva. Kdo potřebuje nutně klasickou přílohu, přidá rýži.