Pečená treska na rajčatech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 plátek máslo
1/2 ks citron
2 lžíce olivový olej
4 hrstě cibulka s natí
voda na podlití
300 g cherry rajče
1 kelímek rajčatové pyré
směs koření na ryby
4 plátky tmavá treska

Postup přípravy receptu

  1. Pláty tmavé tresky dobře omyjeme, osušíme a výrazně pokapeme citronem. Necháme odležet a potom tresku po obou stranách posypeme kvalitním kořením na ryby (nejlépe s kousky sušené zeleniny). Nepoužíváme levné koření ze supermarketů, nebude to ono

  2. Cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Zelenou cibulku nakrájíme na kolečka

  3. Na velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a tresku zprudka osmahneme, stačí 1 - 2 minuty

  4. Do pekáčku vsypeme 3 hrsti cibulky a půlku celkového množství cherry rajčátek. Posypeme kořením na ryby, poklademe tresku a zasypeme zbytkem zeleniny. Nakonec přelijeme rajčatovým pyré a znovu posypeme kořením. Jen mírně podlijeme vodou a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme okolo 30 minut, řídíme se hlavně pohledem. Šťávy nesmí být moc a zelenina by měla vypadat propečeně

  5. Pečenou tresku na rajčatech rozdělíme na talíře a podáváme klidně jen s kouskem pečiva. Kdo potřebuje nutně klasickou přílohu, přidá rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!