Piškotový nákyp se šlehačkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dl rum
2 l mléko
150 g cukr krupice
3 balíčky vanilkový pudink
1 konzerva kompotovaný ananas
1 ks rybízová marmeláda
5 ks dortový korpus
1 konzerva ovocná směs
1 konzerva tvrdší ovoce (hrušky, třešně)
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Z mléka, cukru a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Uvařený pudink necháme za občasného míchání částečně vychladnout.

  2. Dortové korpusy, můžeme si upéct vlastní piškotové placky, nakrájíme na kostky. Marmeládu rozmícháme v části rumu. Ovoce smícháme, slijeme a necháme okapat.

  3. Vezmeme větší mísu a do ní vložíme vrstvu piškotu, zakapeme ji rumovou marmeládou. Pak dáme vrstvu ovce a zalijeme částí pudinku. Postup opakujeme do vyčerpání zásob. Podmínkou je, aby vrchol nákypu byl zakryt poslední vrstvou piškotu. Průběžně vrstvy zaléváme zbytkem rumu.

  4. Poslední vrstvu zakryjeme mikroténovou fólií a na dva dny zatížíme. Poté vykrajujeme části nákypu na talířek a bohatě zdobíme šlehačkou. Je to rodinná tradice, na kterou se všichni těšíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!