Velikonoční piškotový beránek recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
200 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
citronová kůra
180 g hrubá mouka
4 lžíce horká voda
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si pořádně vymastíme obě půlky formy na beránka a obě také vysypeme hrubou moukou, případně strouhankou. Také si oddělíme žloutky od bílků. Ušleháme do pěny žloutky s moučkovým cukrem a během šlehání přidáváme po lžících horkou vodu (nebo mléko). Pak pomalu přisypeme vanilkový cukr, citronovou kůru a přesátou mouku. Nakonec lehce začneme přimíchávat sníh ze 4 bílků

  2. Těsto vlijeme do hlavní části formy (vodorovné) a přiklopíme druhým dílem formy. Pečeme ve středně vyhřáté formě zhruba 40 - 50 minut. Jestli si nebudete jisti, zda máte upečeno, můžete horní část formy odklopit a zkusit špejlí. Pokud je těsto upečené, vytáhnete špejli čistou. Když i přes řádné vymazání a vysypání formy beránek i přesto nejde vyklopit, nezoufejme. Stačí, když položíte na překlopenou formu mokrou vyždímanou utěrku

  3. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!