Piškotový dort s ananasem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g cukr
3 lžíce rum
3 ks žloutek
250 ml šlehačka
2 balíčky dětské piškoty
1 plechovka kompotovaný ananas
1 ks světlá želatina
na ozdobu
kiwi

Postup přípravy receptu

  1. Šťávu z ananasového kompotu smícháme s rumem. Připravíme si

  2. dortovou formu, kterou vyložíme alobalem. Piškoty si rozdělíme na tři

  3. hromádky.

  4. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a pak do krému vmícháme polovinu dobře ušlehané šlehačky. Přidáme želatinu připravenou podle návodu na balíčku.

  5. Na dno dortové formy dáme 1 vrstvu piškotů, které pokapeme rumovou

  6. šťávou. Polovinou krému překryjeme piškoty a navrch položíme polovinu

  7. ananasu. Postup zopakujeme - poslední vrstvu tvoří piškoty.

  8. Hotový dort dáme nejméne na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním ozdobíme zbylou šlehačkou, případně kousky kiwi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!