Piškotová roláda s máslovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
120 g cukr krupice
100 g polohrubá mouka
5 kapek citronová šťáva
krém
250 g máslo
0.3 l mléko
100 g cukr krupice
30 g 100% tuk
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme zvlášť bílky s 1/3 cukru, přidáme pár kapek citronu a nakonec zbytek cukru. Žloutky umícháme s 1/3 cukru a postupně vmícháme do bílků. Nakonec vmícháme mouku.

  2. Hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme 5 - 7 minut při teplotě 180 °C. Po upečení spolu s pečícím papírem svineme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu plníme např. máslovým krémem.

  3. Na máslový krém uvaříme pudink se vším cukrem, přidáme 100% tuk, provaříme a zchladíme ve vodní lázni za stálého míchání na pokojovou teplotu. Šlehačem postupně vmícháme máslo.

  4. Piškotovou roládu s máslovým krémem necháme zatuhnout v chladu a pak už jen krájíme na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!