Piškotová roláda s máslovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 120 g cukr krupice 100 g polohrubá mouka 5 kapek citronová šťáva krém 250 g máslo 0.3 l mléko 100 g cukr krupice 30 g 100% tuk 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Piškotová roláda s máslovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme zvlášť bílky s 1/3 cukru, přidáme pár kapek citronu a nakonec zbytek cukru. Žloutky umícháme s 1/3 cukru a postupně vmícháme do bílků. Nakonec vmícháme mouku.
Hmotu rozetřeme na pečící papír a pečeme 5 - 7 minut při teplotě 180 °C. Po upečení spolu s pečícím papírem svineme a necháme vychladnout. Vychladlou roládu plníme např. máslovým krémem.
Na máslový krém uvaříme pudink se vším cukrem, přidáme 100% tuk, provaříme a zchladíme ve vodní lázni za stálého míchání na pokojovou teplotu. Šlehačem postupně vmícháme máslo.
Piškotovou roládu s máslovým krémem necháme zatuhnout v chladu a pak už jen krájíme na plátky.