Hořčičná bramborová kaše recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
50 - 70 g máslo
8 - 10 ks brambory
2 - 3 lžíce dijonská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Malé brambory oloupeme, omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Dáme je do tlakového hrnce, osolíme, zalijeme asi hrnkem vody a dáme vařit. Od bodu varu je vaříme asi ještě 5 - 7 minut podle toho, na jak velké kousky je nakrájíme. Pak hrnec odstavíme a necháme brambory dojít. Podle potřeby vypustíme páru

  2. Brambory scedíme, přidáme do nich máslo s hořčicí a rozšťoucháme na kaši

  3. Hořčičnou bramborovou kaši podáváme ihned. Výborná je s vepřovou panenkou v pancettě. Doporučuji použít pravou dijonskou hořčici, ne jen plnotučnou. Kaše pak nemá správný říz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!