Pikantní žloutková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 ks citron
125 g sardinky
1 lžíce olivový olej
50 g strouhaný sýr
1 lžička sardelová pasta
2 lžíce dijonská hořčice
5 ks vařený žloutek
100 g Rama
podle chuti
sůl
na ozdobu
čerstvé bylinky
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Sardinky necháme okapat. Sýr nastrouháme.

  2. Sardinky utřeme se sardelovou pastou. Do pasty prolisujeme vařené žloutky a přidáme citronovou šťávu, olej a hořčici. Pomazánku důkladně promícháme. Přisypeme sýr a dobře promícháme, případně osolíme.

  3. Pikantní žloutkovou pomazánku mažeme na celozrnné pečivo a zdobíme čerstvou zeleninou nebo bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!